Medical Checks for Children  bevindt zich momenteel in de Filipijnen! 

Deze samenwerking  loopt als sinds 2012 en de missieleden houden ons op de hoogte met onderstaande blog over hun werk en avonturen.

Missieblog Manilla 2018

Filipijnen Manilla 2018

November 2018 Missieblog Manilla – Filipijnen

 Dag 1 – 10 november

1e checkdag

Na meet en greet met lokale team geweldig leuke interactieve basic life support training door Hanneke een van onze artsen. Filmpje van geboorte olifantje wat niet ademt na geboorte en wat moeder olifant doet om haar baby te reanimeren. Daarna laat zij zien hoe ook wij mensen, met eenvoudige handelingen, een kind wat niet ademt kunnen reanimeren. Hierna oefenen wij in groepjes van 7. Erg mooi begin van 1e checkdag door als team interactief met elkaar bezig te zijn.

 Dag 5 – 14 november

Dag 5 inmiddels.. Wat gaat het snel! De carrousel draait op volle toeren en dagelijks worden er zo’n 150 kinderen gezien. Van longontsteking tot luizen en van bolle buiken tot bloedarmoede, er komt van alles voorbij. Gelukkig is er ook tijd om nog wat meer van de sloppenwijk te zien. Een indrukwekkende slumptour met smokey tours gaf ons een beeld van het dagelijks leven in Baseco. Ondanks de armoede, zagen we gelukkig dat de mensen hier, met veel creativiteit, er het beste van proberen te maken. Het voelt goed om hier als team in te kunnen ondersteunen.