Nepal Simri 2017
Nepal Simri 2017
Nepal Simri 2017
Nepal Simri 2017

Nepal Simri

In 2017 gaat Medical Checks for Children naar een nieuwe locatie in Nepal

Overstromingen als gevolg van hevige moessonregens en aardverschuivingen is wereldwijd een steeds groter probleem aan het worden. Ook in het zuiden van Nepal zijn grote delen van het land onder water gelopen. Het heeft vele mensen het leven gekost en onvoorstelbare schade aan huizen, goederen en gewassen veroorzaakt.

Het plan om met MCC naar Simri in het zuiden van Nepal te trekken stond al in de steigers toen dit nieuws ons in augustus bereikte.
De noodzaak om die kant op te trekken is daarmee nog groter geworden omdat zeker de kinderen tgv de overstromingen kwetsbaarder zijn en er ziektes uitbreken.

In Nepal werken we samen met de stichting Health for Nepal en zullen we met een MCC team van acht mensen gedurende de gehele missie verblijven op een schooltje. Gelukkig is het water inmiddels gezakt en is deze school tijdens de overstromingen droog gebleven.

De missie in Simri heeft een exploratief karakter. Dat wil zeggen dat het de eerste keer is dat we met een MCC team die kant op trekken. Daarmee is het onduidelijk wat we precies zullen aantreffen daar.

Het is in ieder geval de bedoeling dat we bij ongeveer 700 kinderen tot 12 jaar een gezondheidscheck zullen uitvoeren en ze waar nodig zullen behandelen.

Status

Actief

Datum

19 oktober 2017

Locatie

Nepal Simri

Aantal donateurs

0

Missienieuws

Nepal Simri missieblog 2017

Missieleider

 Nadine van Dijk

Nadine: Net als vele anderen ben ik gegrepen door MCC, de activiteiten bij een missie, het enthousiasme van vrijwilligers, de inspirerende samenwerking met nieuwe mensen, het gevoel een klein steentje bij te dragen. Naast mijn werk als kinderarts op de IC is MCC een waardevolle toevoeging als mens en arts.

Foto Impressie

Vrienden van de missie

Wilt u deze missie sponsoren?