MCC Bestuur

MCC Bestuur — Nadine van Dijk

Voorzitter: Nadine van Dijk

Nadine van Dijk (1976) is SEH-arts in St. Jansdal Ziekenhuis van Harderwijk en sinds mei 2019 voorzitter van Medical Checks for Children. Nadine heeft veel ervaring met MCC als medisch verantwoordelijke op missies in o.a. Tanzania, Kenia en Nepal. Naast haar werk gaat Nadine graag een rondje op de motor rijden of even lekker uitwaaien op de Veluwe. Ze heeft een goed gevoel voor humor en naast haar relativerend vermogen heeft Nadine ook sterke organisatorische kwaliteiten, waardoor ze een leidende rol in de professionalisering van de organisatie op zich heeft genomen.

MCC Bestuur — Ines van Rosenstiel-Jadoul

Inès von Rosenstiel-Jadoul

Inès von Rosenstiel-Jadoul (1961) werkt als algemeen kinderarts in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem en is een van de pioniers van Integrative Medicine in Nederland. Vanaf haar werkzame jaren als kinder-intensivist in het AMC zijn naast acute kindergeneeskunde, infectieziekten en tropengeneeskunde haar aandachtsgebieden. Vanaf 1999 is zij actief betrokken bij medische hulpprojecten in derdewereldlanden. In 2005 richtte zij met Karlien Bongers de de Stichting MCC op en is sindsdien met hart en ziel betrokken bij de uitgroei van MCC als medisch expert, bestuurslid en sinds 2012 ook als ambassadeur van MCC. De inspirerende samenwerking met de diverse teams van enthousiaste, ondernemende vrijwilligers, de professionaliteit van de organisatie en de de behaalde resultaten op locatie geven haar veel voldoening en levensvreugde.

Jolijn van der Zande

Jolijn van der Zande

Jolijn van der Zande (1991) werkt momenteel als ANIOS kindergeneeskunde en is vanaf juni 2017 toegetreden tot het bestuur in de rol van secretaris. Jolijn heeft voor het eerst kennis mogen maken met MCC in november 2016, tijdens een missie naar Nepal, Mude. Vanaf dat moment was ze meteen verkocht en wilde tevens op organisatorisch vlak graag een steentje bijdragen.

Sonja Weijers

Sonja Weijers is sinds maart 2018 penningmeester van Medical Checks for Children.

Hoewel geen lid van het bestuur vervult de heer A.F.M. van Klaren, voormalig vennoot bij Dubois&Co Registeraccountants te Amsterdam, een belangrijke rol in de Commissie van Aanbeveling.