MCC bestuur

Bestuur

MCC heeft een bestuur bestaande uit Inès von Rosenstiel-Jadoul, Frank van Tunen (voorzitter), Rolf Geipel (penningmeester), Nadine van Dijk (medisch) en Dini van der Worm. Daarnaast zijn er werkgroepen, waarin aan de thema’s wordt gewerkt. Alle mensen die voor MCC werken zijn vrijwilligers.

InèsvonRosenstiel-Jadoul

Inès von Rosenstiel-Jadoul (1961) werkt sinds 2003 als algemeen kinderarts in het Slotervaart ziekenhuis te Amsterdam en is een van de pioniers van Integrative Medicine in Nederland.Vanaf haar werkzame jaren als kinder-intesivist in het AMC zijn naast acute kindergeneeskunde, infectieziekten en tropengeneeskunde haar aandachtsgebieden. Vanaf 1999 is zij actief betrokken bij medische hulpprojecten in derdewereldlanden. In 2005 richtte zij met Karlien Bongers de de Stichting MCC op en is sindsdien met hart en ziel betrokken bij de uitgroei van MCC als medisch expert, bestuurslid en sinds 2012 ook als ambassadeur van MCC. De inspirerende samenwerking met de diverse teams van enthousiaste, ondernemende vrijwilligers, de professionaliteit van de organisatie en de de behaalde resultaten op locatie geven haar veel voldoening en levensvreugde.

FrankvanTunen

Frank van Tunen (1958) is in het dagelijks leven Directeur van Administratiekantoor Van Tunen & Partners. Dit is een middelgroot kantoor met 20 medewerkers. Het kantoor heeft 2 vestigingen: Amsterdam en Heemskerk. Frank woont in Heemskerk en is getrouwd met Ella. In zijn vrije tijd houdt Frank zich bezig met golfen, motorrijden en het spelen in zijn band Tommy Inc. Frank zet zich in voor MCC omdat de wijze waarop MCC georganiseerd is, past bij hoe hij vindt dat een dergelijke stichting zou moeten functioneren. Binnen MCC wordt op een mooie en juiste manier geprofessionaliseerd. Stapje voor stapje – met het doel (het bevorderen van de gezondheidssituatie van kinderen in ontwikkelingslanden) steeds voor ogen. MCC is in staat om deze visie uit te voeren. De persoonlijke bijdrage van een grote groep vrijwilligers maken het voor Frank de moeite waard om zich in te zetten voor MCC.

RolfGeipel

Rolf Geipel (1957) werkt bij Stichting Agora als hoofd financiële administratie. Rolf houdt van reizen in de breedste zin en gaat ook graag met de motor of de camper op pad. Eerdere ervaring met bestuursfuncties heeft Rolf al in welzijnsorganisaties en de culturele sector, en vanwege zijn belangstelling voor welzijn in de derde wereld is Rolf eind 2012 binnen MCC aan de slag gegaan als penningmeester. Rolf is te bereiken via penningmeester@medicalchecksforchildren.org.

NadinevanDijk

Nadine van Dijk (1976) is SEH-arts in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem. Nadine heeft veel ervaring met MCC als medisch verantwoordelijke op missies in o.a. Tanzania, Kenia en Nepal. Naast haar werk gaat Nadine graag een rondje op de motor rijden of even lekker uitwaaien op de Veluwe. Ze heeft een goed gevoel voor humor en naast haar relativerend vermogen heeft Nadine ook sterke organisatorische kwaliteiten, waardoor ze een leidende rol in de professionalisering van de organisatie op zich heeft genomen.

DinivanderWorm

Dini van der Worm werkt als interim-manager en organisatieadviseur. Dini heeft ervaring met diverse missies naar Bangladesh, Nepal en Tanzania. Ze houdt van reizen en koken waarbij het bereiden van de gerechten uit diverse culturen een mooie uitdaging zijn. Dini zet zich in voor MCC omdat het een professionele organisatie is met enthousiaste vrijwilligers die op kleinschalige wijze directe hulp bieden met respect voor de lokale bevolking en situatie. Een belangrijke factor hierbij is het delen van kennis met lokale organisaties. Naast de missies heeft Dini een leidende rol in de werkgroep missievoorbereiding en de intakeprocedures van nieuwe vrijwilligers.

 

 Hoewel geen lid van het bestuur vervult de heer A.F.M. van Klaren, voormalig vennoot bij Dubois&Co Registeraccountants te Amsterdam, een belangrijke rol in de Commissie van Aanbeveling.