Afgerond in 2014

Afgerond: Zuid-Afrika, Swa Vana

Begin 2014 is MCC benaderd door Stichting MAMAS uit Zuid-Afrika om zich in dit land op 2 lokaties in te zetten. Stichting MAMAS is een organisatie die zich inzet voor concrete, dagelijkse hulpverlening aan kwetsbare kinderen en wij zijn ook erg blij dat wij hier ondersteuning in kunnen bieden.

Met de steun en bemiddeling van het Kinderfonds zal  MCC in september 2014 daarom afreizen naar een project in het Noorden van het land (zie de andere missie naar Zuid-Afrika) en naar het Swa Vana Children’s Project in het Noord-Oosten van het land, nabij het Kruger Park.

Het Swa Vana Children’s Project werd in 2004 opgericht door inspirerende, lokale projectmoeders in de provincie Mpumalanga, dicht in de buurt van de stad Hazyview. MCC zal in hun drie protégé dorpen Huntington, Lilydale en Justicia in totaal ongeveer 1000 kinderen medisch gaan onderzoeken en waar mogelijk behandelen. Veelal betreft het kinderen in grote armoede, waar geweld, ziekte en AIDS, ondervoeding en verwaarlozing hun sporen hebben achter gelaten.

Na de missie in 2014 is besloten om vervolgmissies op hold te zetten en ons te concentreren op 1 missie in Zuid-Afrika

Medisch verslagen

Evaluatie

Missie dagboek

#

Team captain: De missie is afgerond

Hoewel deze missie is afgelopen hebben we nog een hoop missies lopen waar we jouw hulp goed kunnen gebruiken

Vrienden van de missie

  • Oscar en Saskia van der Kroon

Foto impressie

Nieuwe missiepagina Swa Vana

#

Welkom op de nieuwe missiepagina van Swa Vana in Zuid-Afrika! Hier kun je in het vervolg terecht voor al het nieuws over deze missie, foto's en rapportages.

Teamleiding: Inès en Miguette von Rosenstiel-Jadoul

#

Inès werkt als algemeen kinderarts en is als oprichter van MCC met hart en ziel betrokken bij de checks en uitgroei van MCC. Miguette werkt in de Public Affairs en draagt als organisatorisch missieleider met veel plezier bij aan de checks.