Nieuwe missie in maart 2017!

Dominicaanse Republiek, Puerto Plata

Maart 2017 gaat MCC op een exploratieve missie in de Dominicaanse republiek

Aan de basis van deze missie staat Julissa Cruz Gomez (zie foto). Zij is werkzaam als arts in Nederland en zelf afkomstig uit de Dominicaanse Republiek.

Julissa Cruz Gomez

Toen Julissa in contact kwam met Oscar van der Kroon, die al op een aantal missies is geweest met Medical checks for Children, zag zij haar kans om een droom in vervulling te laten gaan, namelijk: de gezondheidstoestand van de kinderen in de Dominicaanse Republiek te verbeteren.

We kennen de Dominicaanse Republiek vooral als een prachtig vakantieland met een fraaie natuur en witte stranden, maar er is veel zichtbare en onzichtbare armoede. In de afgelopen 50 jaar van economische groei in de Dominicaanse Republiek is er een enorme kloof ontstaan tussen arm en rijk. Daarnaast komen er grote aantallen vluchtelingen uit het armere Haïti de grens over. Van het arme deel van de bevolking in de Dominicaanse republiek hebben veel mensen, vooral op het platteland, weinig of geen toegang tot onderwijs en gezondheidszorg.

In deze exploratieve missie werkt Medical Checks for Children samen met de stichting Bocas Sanas, die zich inzet om de mondgezondheid van de jeugd in de arme plattelandsomgeving in de provincie Puerto Plata te bevorderen. Dit doen zij in samenwerking met een lokale stichting, Candida Minaya, Dominicaanse tandartsen van het Ministerie van Volksgezondheid, ondersteund door het bedrijfsleven.

In de plattelands regio Puerto Plata zal MCC medische checks uitvoeren bij ongeveer 1000 kinderen op verschillende scholen waar Bocas Sanas reeds op tandheelkundig gebied actief is. MCC zal op 4 à 5 verschillende locaties de kinderen medisch screenen en behandelen. Dit doen we niet alleen, maar in nauwe samenwerking met Cristina Vaquez-Doorman van Bocas Sanas en met drie gemotiveerde lokale artsen van de Klinica Cepredima.

Wij zijn blij en enthousiast om deze samenwerking aan te gaan en met gebundelde krachten de gezondheidssituatie voor de kinderen in moeilijke omstandigheden verder te verbeteren.

Medisch verslagen

Evaluatie

Missie dagboek

#

Team captain: We hebben een vacature!

Onze team captains zetten zich in voor het verzamelen van fondsen die deze missie mogelijk maken. Gedurende een jaar zet je acties op touw om de benodigde € 6.000 te verzamelen. Wil je team captain van deze missie worden?

Vrienden van de missie

  • Oscar en Saskia van der Kroon
  • Julissa Cruz Gomez
  • Marielle Wiegmans
  • Marjo Louwers - JanssenHECCLA (Het Expertise Centrum voor Coaching Loopbaan en Advies)
  • Jan Hoek en Marieke Dekkers
  • Sanna HogervorstReguls
  • Centrum voor Medische Analyse Herentals (CMA)
  • Susanne de JongSenshake
  • Bewoners New Babylon Park TowerDen Haag
  • Jacques & Marine Jongeneel

Foto impressie

Missieblog Dominicaanse Republiek

#

Jaarlijks schrijven wij een missieblog over onze belevenissen voor, tijdens en na de missie. Een missie is vaak een intensieve belevenis voor de vrijwilligers, maar wel een die veel voldoening geeft.

Lees het missieblog hier.

Onze missies kunnen niet plaatsvinden zonder jullie steun. Help ons en doneer.

Teamleiding: Inès en Miguette von Rosenstiel-Jadoul

#

Inès werkt als algemeen kinderarts en is als oprichter van MCC met hart en ziel betrokken bij de checks en uitgroei van MCC. Miguette werkt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en draagt als organisatorisch missieleider met veel plezier bij aan de checks.